Posted by: shidiemusa92 | April 24, 2010

Novel Ayat-Ayat Cinta


Jika Anda sedang mencari-cari novel motivasi yang best untuk dibaca, saya rekemenkan baca dulu novel Ayat-ayat Cinta. Isi kandungannya dan jalan ceritanya mendorong Anda berubah, menjadi seperti Fahri. Fahri adalah watak utama novel Ayat-ayat Cinta.

Dia seorang lelaki yang amat baik, hafaz Quran, datang dari keluarga sederhana, tutur katanya baik dan mengambil berat pada orang-orang disekeliling. Sikapnya yang amat mengambil berat tu telah membuat hati beberapa orang gadis tertarik padanya dalam diam. Mereka adalah Maria, Noura, Nurul, Aisyah.

Di antara keempat-empat gadis itu, Aisyah berjaya bernikah dengan Fahri hingga menjadikan Maria, Nurul dan Noura kecewa tanpa rela. Wali Aisyah merisik Fahri melalui Syeikh Usman, guru kelas Quran yang diikuti Fahri. Fahri tidak tahu Aisyah berasal dari keluarga usahawan Turki yang amat kaya.

Mungkin, kisah hidup Fahri menikah dengan seorang agdis kaya secara tiba-tiba adalah bukti Allah maha penyayang. Allah swt memberi balasan rahmat melimpah ruah dari sumber yang tak disangka-sangka pada hamba yang dikasihinya juga pada hamba yang berusaha mendekatkan diri padanya.

Bila Anda ada keinginan mahu berubah, mahu menjadi baik dan mahu membina karisma, bacalah Ayat-ayat Cinta. Ia membuat jiwa Anda tenang. Membaca novel ni sekali macam tak cukup.

Selesai membacanya, Anda akan merasa cukup puas serta timbul keinginan yang cukup kuat mahu berubah jadi lebih baik.

sumber : http://www.imotivasi.comta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: